Armenien

En privat skidresa till Tsaghkadzor för ungefär tio år sedan gav mersmak och allt sedan dess har tankarna på att ordna resor till Armenien funnits i bakhuvudet, och nu äntligen finns Armenien med i vårt reseutbud.

Med huvudstaden Jerevan som utgångspunkt kan man göra dagsutflykter till många av landets sevärdheter, såsom det vackert belägna klostret Khor Virap från tidig kristen tid. Från platsen där det ligger, på gränsen till Turkiet, kan man se det snöklädda berget Ararat, där Noak strandade med arken. Berget låg en gång i det historiska Armeniens centrum och är sedan dess en symbol för landet, men numera ligger det på den turkiska sidan av gränsen.

Armenien erbjuder också ett bedövande vackert landskap med gröna dalar och höga berg. Varför inte dra ihop kompisgänget och låta oss ordna en skidresa utöver det vanliga. Alla skruttiga gamla sovjetiska liftar är ersatta med moderna schweizisktillverkade varianter, och de prisvärda hotellen håller hög standard nuförtiden.

Maten är läcker, mycket grillat, och den armeniska brandyn är utsökt. Winston Churchill lär ha haft en stående årsbeställning på ett hundratal flaskor eftersom han föredrog den armeniska brandyn framför fransk konjak.

Prata med oss om Armenien.

PB

Våra resor till Armenien

brandyflaska, kartong och karaff
Armenisk brandy.