Bermuda

(brittiskt utomeuropeiskt territorium)

Namnet Bermuda andas lyx och flärd, och nog är det både dyrt och flashigt på Bermuda, beläget mitt i Atlanten 150 mil från USA:s östkust och på samma latitud som Madeira, Casablanca och Charleston, South Carolina.

Bermuda är en av 14 kvarvarande brittiska utomeuropeiska territorier, återstoden av Brittiska imperiet. (Den ökända Bermudatriangeln är belägen söder om ögruppen och sträcker sig över Sargassohavet ner mot Bahamas och Puerto Rico.)

Bermuda lockar främst amerikaner och britter och har aldrig varit vidare efterfrågat av svenskar. Ett fåtal av våra privatgäster har dock varit här i vår regi och då som ett tillägg till vistelse i New York.

Atmosfären är som sagt elegant och chic, och hotellet vi har använt är Fairmont, känt som ”The Pink Lady on The Hill”, beläget i Southampton på sydkusten vid den berömda rosa stranden, Horseshoe Bay Beach.

Biluthyrning förekommer inte på Bermuda, utan man hyr cykel eller moped/scooter för att ta sig runt och njuta av pastellfärgade hus, grön natur, turkost vatten, utsökta restauranger och, inte minst, stränderna med sin rosa sand.

Som en lokal beskrivning lyder: ”Det finns en väg på södra sidan av Bermuda, den heter South Road. Det finns en på norra sidan, den heter North Road, och sedan finns det en i mitten, den heter Middle Road. Well, that’s it.”

Fram till 1609 var ögruppen obebodd, men det året led ett brittiskt fartyg skeppsbrott på korallreven och besättningen blev strandsatt på de öde öarna under flera månader. Skeppsbrottet blev början till brittisk kolonisering och införandet av afrikanska slavar och sägs dessutom ha inspirerat William Shakespeare till en av hans mest berömda komedier, The Tempest (Stormen), skriven 1612.

Låter det lockande så välkommen att prata Bermuda med oss.

JW

stor vit snäcka med havet i bakgrunden
Pearl Island, Bahamas. Photo by Michael Marcon on Unsplash