Brasilien

Världens femte största land (både till ytan och befolkningsmässigt) har vi besökt åtskilliga gånger genom åren, både privat och som inbjudna på studieresor samt som färdledare.

Vi har producerat och lett konferensarrangemang i Rio de Janeiro, Santos och på en lodge i Amazonas regnskog. Färdledare under tidigare arbetsgivare på rundresor som ”Brasilien runt”, ”Amazonas och Pantanal”, ”Från Bahia till Rio och Iguassufallen” etc. Även reseupplägg åt privatgäster som innefattat kryssning längs Amazonfloden, förflyttning med reguljära långdistansbussar men såklart även lite lugnare varianter.

Bra kombo är några dagar i Rio följt av besök vid de mäktiga Iguassufallen där gränserna mellan Brasilien, Argentina och Paraguay möts. Och ja, vi har bevistat karnevalen i Rio men föredrar det mer genuina firandet i Salvador do Bahia.

Prata med oss om Brasilien.

JW JK NB

João Gilberto (på gitarr) och Antônio Carlos (Tom) Jobim framför sången Garota de Ipanema, med engelsk text känd som The girl from Ipanema.
Musiken är skriven av Tom Jobim och den portugisiska texten av Vinicius de Moraes. Den engelska texten skrevs av Norman Gimbel.
noter till sången The girl from Ipanema
The girl from Ipanema. Foto: Niklas Bönnemark.