El Salvador

Inget är mer typiskt när det gäller mat från El Salvador än pupusa, fyllda majsbröd, som serveras med starka såser och cutido, ett slags coleslaw.

Bland Centralamerikas stater tillhör El Salvador den minst efterfrågade destinationen, mycket beroende på den rapportering om våldsam gängkriminalitet och utbredd fattigdom som dominerar nyhetsflödet härifrån. Även 1980-talets förödande inbördeskrig lever kvar i medvetandet, men man ska veta att det mycket väl går att inkludera El Salvador i en centralamerikansk odyssé.

Läget i landet har förbättrats under senare år och några av våra privatgäster åkte på specialupplagd resa landvägen från Panama till Mexiko och stannade i El Salvadors främsta tillgång, den bedårande koloniala pärlan Suchitoto, några mil norr om den mindre tilltalande huvudstaden San Salvador.

På vårt centralamerikanska upplägg, som erbjuds individuellt, stannar man två nätter i Suchitoto efter att ha rest hit från Nicaragua. Sedan går vidarefärden till Honduras. Vi har själva ”rekat” resan och skulle gärna erbjuda den som organiserad gruppresa. Kanske någon gång framöver.

Prata El Salvador med oss.

JW

Så här gör man salvadoranska pupusas.
gula och orange tomater
Minitomater i El Salvador. Photo by Richard Rivas on Unsplash