Gambia

Gambia, denna klassiska charterdestination i Västafrika, har besökts av soltörstande svenskar alltsedan 1960-talet. Men Gambia hör inte till de länder vi har störst erfarenhet från. Vi har dock privat besökt landet, och skulle du vilja uppleva annat än enbart sol och bad, så står vi gärna till tjänst.

För den matintresserade finns det möjlighet att delta i matlagningskurser som börjar med att man besöker den lokala marknaden för inköp av råvaror och sen hjälps man åt att till exempel laga Gambias nationalrätt, risgrytan Benachin.

Med sina 500–600 arter är Gambia ett eldorado för fågelskådare. Djurlivet är inte lika imponerande, men t.ex. River Gambia Nationalpark i östra delen av landet är värd ett besök. Att stirra en schimpans eller någon annan vild apa i ögonen är alltid en upplevelse. I parken finns även krokodiler, flodhästar och en del antiloper.

Med undantag för den åtta mil långa kuststräckan i väster, så är Gambia helt omgivet av Senegal, vilket gör det enkelt att kombinera besök i dessa båda länder.

Prata Gambia med oss.

PB

bark
Gambia: barken på ett baobabträd ser lite ut som huden på en elefant. Photo by Bekky Bekks on Unsplash