Irland

Med dussintals resor i bagaget, som inkluderat allt från fängelsebesök till whiskeyprovningar, är det svårt att sammanfatta Irland. Men man kan i alla fall konstatera att landet bjuder på en otrolig grönska och vackra karga landskap.

Golf är populärt. Det finns många golfbanor på ön, som alla är gröna och lummiga. Vandring, fiske och ridning är också populära aktiviteter. Sen har vi naturligtvis publivet med sång, musik, öl och whiskey.

Den irländska whiskeyn fick några hårda smällar när alkoholförbudet infördes i USA och andra världskriget senare bröt ut. För att branschen skulle överleva, koncentrerades all produktion till ett stort destilleri i södra Irland och den irländska whiskeyn blev till en strömlinjeformad, intetsägande och lätt finkeldoftande dryck. Idag är det dock annorlunda, flera oberoende destillerier har poppat upp, alla med sina speciella idéer om hur man skapar en välsmakande whiskey. Det har vi på LG Travel tagit fasta på, och vi planerar därför att framöver göra just en whiskeyresa till Irland.

Prata Irland med oss.

PB JW

kvinna som sitter på en klippa
Det gröna irländska landskapet. Foto: Christian Bowen/Unsplash.