tåg på räls med hav och berg i bakgrunden

Tågets tid

10 juli 2020
Det skrivs och pratas flitigt om tågresor nu, men hittills är det få researrangörer som erbjuder sina kunder arrangerade semesterresor med tåg. Inför 2021 lanserar vi på LG Travel därför en rad annorlunda resor med tåg.

När tågsemester kommer på tal, handlar det oftast om att köpa det klassiska Interrailkortet, som i dagsläget gäller i 29 europeiska länder. Men tänk dig i stället en gruppresa med tåg, där övernattningar, några middagar och stadsrundturer ingår.

järnvägsräls med solen i bakgrunden
Photo by Marko Mudrinic on Unsplash

Vi har inför 2021 lagt upp flera annorlunda resor som till största delen går med tåg. Det är gruppresor som företas med färja och tåg, emellanåt kompletterat med inhyrd buss. Alla tågsträckor förbokas med reserverad sittplats – ofta i första klass – alternativt med reserverad sovkupé. En färdledare/guide medföljer och alla hotellövernattningar plus en del middagsarrangemang, stadsrundturer, museibesök etc. ingår.

Det är helt enkelt som en organiserad bussresa, fast till största delen med tåg. Att ta tåget är avkopplande och upplevelserikt.

För den som inte vill stanna i Europa är det inget som hindrar att man kombinerar med flyg. Vi på LG Travel har erfarenhet av att arrangera tågresor i USA, Japan, Indien, Uzbekistan och andra länder.

Läs mer om våra aktuella tågresor:

 

Och fler resor är på gång:

  • ”Tågresa i österled” – genom Vitryssland till Ukraina och Moldavien
  • ”Tågresan till Montenegro” – genom Kroatien–Bosnien och Hercegovina–Serbien–Ungern
  • ”Tågresan till Istrien” – genom Ungern–Italien–Slovenien–Kroatien.

Håll utkik här på webben. Tips: Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här nedanför, så missar du inte när resorna presenteras.

Bild längst upp:
tåg på räls med hav och berg i bakgrunden
Photo by Hari Panicker on Unsplash