hus vid gågata

Vi firar världsturismdagen 2023

27 september 2023
Idag firas världsturismdagen, en dag som inspirerar oss att upptäcka nya platser och skapa välstånd runt om i världen.

Temat för året är ”turism och gröna investeringar”, vilket påminner oss om att turism kan vara en kraftfull motor för positiv förändring.

Turismen är en stark kraft för framsteg och ömsesidig förståelse. Men för att kunna dra nytta av den måste man skydda och vårda denna kraft. Idag hotar klimatkrisen många resmål och själva överlevnaden för samhällen och ekonomier som är beroende av turism. Och många utvecklingsländer som är hårt drabbade av ett förändrat klimat står också inför ett växande investeringsunderskott och ett krisläge för levnadskostnaderna. Idag på världsturismdagen uppmärksammar vi det livsnödvändiga behovet av gröna investeringar för att bygga en turismsektor som gör sitt för oss människor och för vår planet.

António Guterres, FN:s generalsekreterare
(översättning från engelska: Niklas Bönnemark)

Ta dig tid att utforska vårt vackra klot och uppleva det som vår planet har att erbjuda. Genom att resa stöder du inte bara lokala ekonomier, utan du bidrar också till bevarandet av naturen och främjar kulturellt utbyte.

Så varför inte fira världsturismdagen genom att planera din nästa äventyrsresa? Utforska okända destinationer, lär dig nya språk och skapa minnen som varar för livet. Tillsammans kan vi göra skillnad genom att investera i människor, planeten och välstånd.

Ge dig ut i världen med öppet sinne och hjärtat fullt av äventyr! Vi på LG Travel hjälper dig att komma nära det du vill upptäcka!

Bild längst upp:
hus vid gågata
Krzywy Domek i Sopot. Foto: Niklas Bönnemark.