Grekland

I Grekland har vi tidigare arrangerat konferens och event i Aten och i Kalamata och inte minst på den exklusiva kuststräckan som kallas Costa Navarino på sydvästra delen av Peloponnesos.

Specialupplagda rundresor genom ”det klassiska Grekland” med Delfi, Olympia, Sparta, Mykene och Epidauros har vi såklart med i bagaget, både som färdledare hos tidigare arbetsgivare och från egenproducerade gruppreseupplägg åt intresseföreningar.

Vi vill gärna slå ett extra slag för en ofta förbisedd del av Grekland, nämligen Pindosbergen i norr där utsökta vandringsleder genomkorsar det betagande landskapet. I trakten finns också de berömda Meteoraklostren och en av Greklands absolut trevligaste städer – Ioannina. Kombinera en vandringsvecka i Pindosbergen med vistelse på någon av de vackra Joniska öarna i väster. Dessa är Korfu, Paxos, Lefkas, Kefalonia, Zagynthos och – vår favorit – Ithaka! Ithaka är känd som Odysseus ö men trots det lite mindre turistisk än de övriga. Det går bra att kombinera några av öarna genom att utnyttja färjeförbindelserna.

För tillfället har vi ingen organiserad Greklandsresa i sikte men hör gärna av dig och låt oss lägga upp en härlig runda, till exempel till Pindosbergen och Joniska öarna.

Prata Grekland med oss.

JW

Se även:

två fikonhalvor i en hand
Fikon i Aten. Photo by Free To Use Sounds on Unsplash