Grenada

Ön Grenada är självklar på vår karibiska ”Island Hopping”, ett individuellt arrangemang som en del av våra privatgäster anammat.

Vår ”Island Hopping” omfattar St. Lucia, Barbados, St. Vincent and the Grenadines och Grenada.) The Grenadines (Grenadinerna) är en samling småöar mellan St. Vincent och Grenada, där huvuddelen ingår i den statsbildning som heter Saint Vincent and the Grenadines.

Ön Grenada är sedan 1974 även den en självständig stat, tidigare brittisk koloni, och i oktober 1983 uppmärksammad för den USA-ledda invasionen som avsatte öns marxistiska regim som tagit makten några år tidigare och närmat sig Kuba och Sovjetunionen. Sedan dess har Grenada utvecklats till en exklusiv destination med flera luxuösa resortanläggningar. Som alltid avråder vi från all-inclusivekonceptet och uppmuntrar hellre besök på lokala restauranger för genuina upplevelser av det grenadinska köket. Ön är känd som ”Kryddornas ö”, och en speciell delikatess är den grenadinska kaviaren som görs på rommen från sjöborrar.

Prata Grenada med oss.

JW CB

sten som översköljs av vatten på en strand
Grenada i Västindien. Photo by Elaine Brewer on Unsplash