Italien

Otaliga är våra besök i Italien, genom hela stöveln från ”skenbenet” i norr till ”tåspetsen” i Kalabrien och ”klacken” i Apulien och inte minst med destination de till landet hörande övärldarna Sardinien och Sicilien. Det skulle kräva väldiga mängder text för att redogöra för de gångna decenniernas alla privata eskapader, färdledaruppdrag och olika specialdesignade reseupplägg åt grupper och privatkunder som vi haft den stora glädjen att få genomföra i La Repubblica Italiana.

Charterarrangörer och diverse Italienexperter presenterar ett enormt utbud av olika italienska upplevelser varför vi väljer att här fokusera på vissa utvalda favoriter, där vi har sörjt för många gruppers och privatgästers väl och ve.

En sådan favoritplats är Rapallo i Ligurien, där ypperlig konferens- och eventmiljö kombineras med fantastiska utflykter med båt och till fots i det liguriska närområdet.

En annan pärla är Parma, som också erbjuder stimulerande miljö för event och konferens i kombination med enastående gastronomiska utflykter med fokus på parmaskinka, parmesan och balsamico!

Bland våra välfrekventerade italienska favoriter ingår faktiskt även Venedig och Capri samt Taormina på Sicilien, tre ”turistfällor” som vi bara inte – ursäkta – kan låta bli att älska! Men lugn, vi vet hur vi manövrerar för att hitta harmonin även på dessa välbesökta platser!

Eller för att gå vidare bland turistmagneterna – Sorrento och Amalfikusten är andra exempel där vi definitivt inte är enda gästerna men inte drar oss för att i stenhård konkurrens våga framhäva våra exklusiva upplevelser.

Med i vårt ganska digra italienska bagage finns också specialupplagda rundresor i Kalabrien och Apulien samt på Sardinien och Sicilien och såklart i Toscana, där Montecatini Terme vid flertal tillfällen varit en uppskattad bas för dagsutryckningar till många namnkunniga toskanska pärlor.

Här vill vi även slå ett slag för ön Elba, som inte minst är en konferens- och eventdestination med stort utbud av aktiviteter. Den bilintresserade kan se fram emot repris av vår tidigare uppskattade rundresa med tema motor och gastronomi till Bologna och Modena. Och så erbjuder vi nu en vidunderlig tågresa genom Italien – Livsnjutarresa på räls i Italien – som planeras redan till hösten 2020! Eftersom resor genom Tyskland och Schweiz är omöjliga på grund av att svenskar betraktas som smittbärare, flyger vi direkt till Milano och tar oss sedan med tåg till Ligurien, Neapel, Amalfikusten och Apulien för att avsluta i Parma och Milano.

För övriga, privata eller grupper, välkomna att prata Italien med oss.

JW JK PB NB

Stadsbild från Verona i Italien.
Verona. Foto: Niklas Bönnemark.

Våra resor till Italien

påse med socker och liten kopp espresso
En kopp med espresso vid Gardasjön. Foto: Niklas Bönnemark.