Frankrike

”La douce France” är ett kapitel för sig, och vår samlade erfarenhet från Frankrike är alltför omfattande för att kunna sammanfattas i korta ordalag. Så låt oss, som politiker brukar säga, vara tydliga: Nous aimons la France! (Vi älskar Frankrike!)

Men för att vara extra tydliga: Kärleken var inte omedelbar från början, utan har vuxit fram efterhand. Vilket har fått konsekvenser till exempel vad gäller Paris! Vi fixar det, men skall inte sticka under en stol med att andra aktörer har bättre koll på den franska huvudstaden. Däremot sticker vissa områden ut till vår fördel och när det gäller Normandie, Bretagne, Korsika och Alsace har vi goda referenser av nöjda gruppdeltagare att luta oss emot. Dessa regioner har dessutom lyckats placera sig på listan över favoritresmål! Vill dock även framhålla Languedoc-Rousillon och inte minst sydvästra Frankrike med Bordeaux och speciellt La Rochelle, Ile de Ré och Cognac. Välkommen hit med oss på konferens- eller företagsevent och bo på ett slott i Cognac! Med utflykter till ostronhögborgarna Marennes-Oleron och Ile de Ré.

Kort sagt, vi har sedan slutet av 1980-talet åkt kors och tvärs genom Frankrike som färdledare på bussresor, under egna bil- och tågsemestrar i landet, arrangerat buss- och tågresor, konferens- och event och kommer (kanske det närmaste året) att presentera tågrundresan La France Extraordinaire från norr till söder genom det för många okända Centralmassivet. Mer info kommer och i väntan på det står vi redo för franska förfrågningar.

Prata Frankrike med oss.

JW PB

Se även:

kvinnas armar, vinglas och två vinflaskor
Gilly-lès-Cîteaux, Frankrike. Photo by Matt Lamers on Unsplash